Spørsmål og Svar

Ofte stilte spørsmål

Hvor kan jeg øve på teoriprøven?


Se våre linker.
Hvor kan jeg søke om førerkort?


www.vegvesen.no
Hva må jeg tenke på ved øvelseskjøring?


Masse mengdetrening hjemme! Og ta «leksene» du har fått fra din trafikklærer seriøst også når du kjører hjemme. Mange slurver når de kjører hjemme og forsøker ta seg sammen da de kommer på kjøreskolen, men da blir det en lengre og dyrere prosess. Jo oftere du kjører hjemme jo billigere blir det. Og husk: alle har ikke likt talent!
Hvor gammel må jeg være for å øvelseskjøre?


Du kan begynne å øvelseskjøre når du har fylt 16 år på bil. Og 15 år på moped.
Må alle ha grunnkurs før man kan begynne å kjøre?


Det er obligatorisk med trafikalt grunnkurs før man kan begynne øvingskjøring, og dette gjelder både ved skole og privat. Er man fylt 25 år eller har mopedførerbevis (unntatt M145), fritas man fra dette kurset. Allikevel må førstehjelp og mørkekjøring gjennomføres før praktisk førerprøve.
Når burde jeg starte med kjøretimer?


Du burde begynne å øvelseskjøre så fort du har fylt 16 år og tatt trafikalt grunnkurs. Jo tidligere du starter, jo billigere vil førerkortet bli, for da trenger du ikke like ofte kjøretimer. Tren heller mye på ting hjemme og kom tilbake en gang i blant for nytt påfyll av læring fra trafikkærer. Ønsker foreldre eller ledsagere å sitte på under en kjøretime så er det veldig lurt med tanke på videre kjøring hjemme. Vi ønsker et godt samarbeid med den du øvelseskjører med.
Hvor mange timer må jeg ha for å få førerkort?


Det finnes ingen standard for hvor mange undervisningstimer en elev trenger, dette er svært individuelt og avhenger av ditt medfødte talent, hvor tidlig du starter, interesse og hvor mye du øvelseskjører hjemme.
Hvor lang tid tar det å få lappen?


Igjen så har det veldig mye å si hvor tidlig du starter og hvor mye du kjører hjemme. Men det anbefales å starte tidlig, sånn at du har fullført alt av føreropplæring på trafikkskolen så tidlig som mulig før oppkjøring. På den måten oppnår du god erfaring.
Hvordan gjennomføres mørkekjøringsdemonstrasjonen om sommeren?


I perioden 16. mars til 31. oktober blir ikke mørkekjøringsdemonstrasjoner gjennomført. De som tar trafikalt grunnkurs i denne perioden må ta mørkekjøringsdemonstrasjonen på et senere tidspunkt. Disse elevene kan likevel øvelseskjøre hele året frem til førerprøven.

20503_edited.jpg